Trogontherium cuvieri

In navolging van Project Reuzenbever en ter ere van ons 40-jarig bestaan hebben wij paleokunstenaar Remie Bakker, Manimal Works, opdracht gegeven voor de bouw van drie levensechte en levensgrote modellen van de Nederlandse reuzenbever, Trogontherium cuvieri.

De eerste onthulling van het model zal plaatsvinden tijdens ons internationaal symposium On Stage: Ice Age Cemeteries, en wel op zondag 22 mei in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Wil je daar bij zijn? Meld je dan nu aan voor het symposium! Na deze datum zal het reuzenbevermodel voor iedereen te bewonderen zijn tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

De data van de onthullingen van de andere modellen, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Historyland te Hellevoetsluis, zullen wij nog bekend maken.

Daarnaast werken wij aan de publicatie van een semi-wetenschappelijk koffietafelboek over deze reuzenbever, de vondsten, determinatie, reconstructie en nog veel meer. Hiervoor zullen wij een crowdfundingcampagne starten, waarbij je het boek alvast kunt bestellen.

Hou onze nieuwskanalen in de gaten voor updates over dit en onze andere jubileumprojecten!